Kaulaketjut

Kaulaketju on klassinen ja monikäyttöinen koru, joka on kaunis joko sellaisenaan tai riipukseen yhdistettynä. Nettikauppojen monipuolisesta valikoimasta löytyy arki- ja juhlakäyttöön sopivia kaulaketjuja niin miehille kuin naisillekin.

Kaulaketjujen materiaalit

Kaulaketjut voidaan valmistaa joko heikommin kestävästä mutta kevyemmästä, ontosta tai lujemmasta mutta painavammasta umpimateriaalista. Materiaalina käytetään yleensä pronssia, hopeaa, kultaa, valkokultaa, kullattua hopeaa, terästä tai titaania. Myös nahasta ja kankaista, kuten satiinista, silkistä ja puuvillasta, tehdään kaulaketjuja. Hinnat vaihtelevat paitsi materiaalin, myös mallin ja pituuden mukaan. Tehdasvalmisteiset ketjut ovat yleensä edullisempia kuin käsityönä tehdyt.

Erilaiset kaulaketjumallit

Kaulaketjuja valmistetaan eri paksuisina joko tehdasvalmisteisesti tai käsin juottamalla. Ketjujen nimet kuvaavat niiden punontaan käytettyä mallia. Tavallisia ovat ankkuri-, Bismarck-, herne-, kuula- tai pallo-, käärme-, tiiliskivi-, Singapore- ja Venetsia-kaulaketjut. Ketjut voivat olla myös esimerkiksi pienistä sydämistä koostuvia tai spiraalimaisia. Jyhkeämmät, kestävät kuningas- ja panssariketjut ovat etenkin miesten suosiossa.

(kuva: Dvortygirl CC-SA)

(kuva: Dvortygirl CC-SA)

Nimikaulaketjut

Niin kutsutut nimikaulaketjut nousivat Sinkkuelämää-sarjan myötä suosioon varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Persoonallisissa kaulakoruissa roikkuu tavallisesti melko ohuessa hopea- tai kultaketjussa kaunokirjaimin kirjoitettu sana, yleensä jokin nimi. Nimi voi olla oma tai vaikkapa rakkaimman, mutta varsin suosittua on kantaa kaulassaan myös samaisesta Sinkkuelämää-sarjasta tutun Carrien nimeä.

Kalevala Korun ketjut

Kalevala Korun valikoimassa on yksinkertaisia, eri paksuisia valmisketjuja pronssisena, hopeisena ja kultaisena. Lisäksi tarjolla on kordelli-, käärme-, pallo-, papu- ja verkkomallisia ketjuja, kääty sekä eri paksuisia nahkanauhoja.