Kaulakorut

Kaulakorut tuovat iloa sekä itselle että lahjaksi hankittuna. Rakkaintaan voi muistaa vaikkapa sydämellä tai medaljongilla, joka kulkee mukana aina ja muistuttaa joka päivä antajasta. Rippikoulun käynyt nuori kantaa monesti kaulassaan rippilahjaksi saamaansa ristiä. Nettikauppojen laajasta valikoimasta jokainen löytää omansa. Tällä sivulla perehdytään tarkemmin kaulakoruihin yleisellä tasolla, riipuksista ja kaulaketjuista on lisää tietoa omilla sivuillaan.

Kaulakoruja valmistetaan useista eri materiaaleista. Pronssiset, hopeiset, kultaiset ja valkokultaiset ketjut ja riipukset ovat klassinen valinta. Tarjolla on myös lasisia, teräksisiä, metallisia sekä etnisiä, luonnonmateriaaleista tai puolijalokivistä tehtyjä koruja. Kaulakoruja koristellaan eri värisin helmin ja jalokivin. Myös muut kivilaadut ovat suosittuja etenkin edullisemmissa koruissa.

Aarikka

Aarikan värikäs puukorumallisto valloitti suomalaisten sydämet jo 1950-luvulla. Puukorujen valtti on ihoa vasten silkinpehmeältä tuntuva pinta ja kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvat sävyt. Eri värejä ja muotoja yhdistelemällä voi ilmaista omaa persoonallisuuttaan ja tunnetilojaan. Klassisten puuhelmikorujen rinnalle on tullut viime vuosina myös muita vaihtoehtoja, kuten silkkinauhan ja puuhelmien liitos Lilja ja vaijeria ja puuta yhdistelevä Sinisiipi. Aarikan valikoimassa on myös hopeakoruja, kuten kaulaketjuja.

Bvlgarin kaulakoru. (kuva: Usodesita CC-BY)

Bvlgarin kaulakoru. (kuva: Usodesita CC-BY)

Kalevala Koru

Kalevala Korun valikoimassa on paljon erilaisia kaulakoruja sekä naisille että miehille. Klassisia riipuksia on esimerkiksi Hattulan lintu – ja Utajärven sydän -sarjoissa. Modernimpaa linjaa edustavat silkkinauhassa roikkuva Sisar-kaulakoru ja nuorekas Trend-riipus. Miehiset Tervas ja Ratsumies ovat aina tyylikäs valinta. Näyttävä Hämäläinen juhlakääty ei jätä kantajaansa seinäruusuksi, kun taas värikäs Helene ja valkoinen Onerva edustavat yksinkertaisempaa muotokieltä. Lapsi-koru koostuu punaisella tai sinisellä jalokivellä koristetusta, kultaisesta tai hopeisesta helasta, ja on kaunis muisto uuden elämän alusta. Kalevala Korulla on mallistossaan myös useita erilaisia ketjuja, nahkanauhoja ja ristejä.

Muurla Design Jewellery

Muurla Designin valikoimassa on useita erilaisia koruja. Kaulakorumallistoon kuuluvat esimerkiksi klassiset, kirkkaista, soikeista ja pyöreistä lasihelmistä ja rhodium-käsitellystä teräksestä valmistetut Lasi ja Lasipallo. Nahkaa ja rhodium-käsiteltyä terästä yhdistävät Leather-kaulariipukset ovat nuorekkaampi ja näyttävämpi valinta. Vintage-sarjan lasista ja rhodium-käsitellystä teräksestä valmistetuissa kaulakoruissa taasen mennyt ja nykyisyys kohtaavat tyylikkäällä, kiehtovan runsaalla tavalla.

Klassinen helminauha. (kuva: UWAKOYA CC-SA)

Klassinen helminauha. (kuva: UWAKOYA CC-SA)