Korvakorut

Korvakorut, kuten läpi vuosien suosionsa säilyttävät Kalevala-korut, saa hankittua edullisesti internetistä. Ne ovat klassinen lahja, joka yllättää varmasti saajansa myönteisesti. Korvakorujen hintahaarukka on niin laaja, että jokainen löytää varmasti omalle kukkarolleen sopivimman vaihtoehdon. Malleja riittää klassisista timanttikoruista pelkistettyihin skandinaavisiin ja aina hullunkurisiin korvakoruihin asti.

Korvakorujen materiaalit

Korvakoruja valmistetaan hyvin monenlaisista materiaaleista. Pronssin, hopean ja kullan lisäksi tarjolla on esimerkiksi valkokultaisia ja muovisia koruja. Erilaiset helmi- ja timanttikoristelut ovat yleisiä, kuten myös kivien käyttö. Kivityyppejä on lukuisia: safiirien, smaragdien ja topaasien kaltaisten jalokivien ohella käytetään myös halvempia laatuja. Kivien valttina on laaja värien kirjo: sävyt vaihtelevat valkoisesta mustaan ja kaikkeen näiden värien välillä. Koruihin voidaan käyttää myös esimerkiksi emalia ja meripihkaa.

Roikkuvamalliset, valkokultaiset korvakorut, joiden koristeena on käytetty smaragdeja ja timantteja. (kuva: Eurico Zimbres CC-SA)

Roikkuvamalliset, valkokultaiset korvakorut, joiden koristeena on käytetty smaragdeja ja timantteja. (kuva: Eurico Zimbres CC-SA)

Erilaiset kiinnitysvaihtoehdot ja mallit

Korvakoruja saa sekä koukku- että nappikiinnityksellä. Klipsimalliset korvikset sopivat myös niille, joilla ei ole reikiä korvissa. Mikäli arvelee nikkelin saattavan aiheuttaa allergisen reaktion, kannattaa varmistua, että sitä ei ole käytetty kiinnitysosan materiaalissa. Huomaamattomammat korvakorut haluava voi hankkia yksinkertaiset nappikorvakorut, kun taas suuret, roikkuvamalliset korvakorut tuovat näyttävyyttä asuun. Korvarenkaita taasen on olemassa hyvin eri kokoisia: kokohaarukka vaihtelee pikkuruisista renkaista suuriin, olkapäitä hipoviin renkaisiin. Nappikorvakoruja on olemassa monenmuotoisina: esimerkiksi nettikauppa Chantin valikoimassa on niin eläinten, enkelin, kukkien, lehden, ristin, pääkallon, sydämen kuin tähdenkin muotoisia korvakoruja. Lisäksi tarjolla on geometrisia muotoja.

Kalevala Koru

Klassisten jalometallikorujen valmistajista Kalevala Koru on varmasti yksi tunnetuimpia yrityksiä. Kalevankarhu, Kuutar ja Talon sydän ovat esimerkkejä perinteisempää muotokieltä edustavista tuoteperheistä. Niiden ohelle on kuitenkin suunniteltu etenkin nuorempien sukupolvien keskuudessa suosittuja, modernimpia malleja. Moni nuori löytääkin rippi- tai valmistujaislahjapaketistaan esimerkiksi Iris-, Vanamo- tai Pore-korvakorut. Hieman vanhempien suosikkeja ovat varmasti Lumikukka- ja Naisen ääni -korvakorut.

Heli Vihervaaran Makea Elämä

Heli Vihervaara valmistaa massasta erilaisia herkkuja esittäviä koruja, joita myy Makea Elämä -nettikaupassaan. Valikoimassa on muun muassa hämmästyttävän aidolta vaikuttavia laku-, jäätelö- ja kakkupalakorvakoruja.

Makeita herkkuja esittäviä korvakoruja. (kuva: Jujuly25 CC-SA)

Makeita herkkuja esittäviä korvakoruja. (kuva: Jujuly25 CC-SA)