Miesten korut

Suomalaisten miesten käyttämät korut ovat vuosia rajoittuneet pääasiassa kelloon ja kihlasormukseen, vaikka miesten koruilla onkin takanaan pitkä historia. Etenkin eteläisissä pallonkolkissa suositut asusteet ovat vähitellen rantautumassa Suomeen, ja varsinkin nuoret miehet ovat ottaneet trendin omakseen. Internetin korukaupoissa on tarjolla kattava valikoima nimenomaan miehille suunniteltuja koruja.

Miesten koruissa suositaan maskuliinisia, krouveja materiaaleja, kuten kiveä ja nahkaa sekä terästä ja hopeaa. Erilaisia symboleja käytetään paljon. Muualla maailmassa miehet saattavat pitää suuria ja hyvin näyttäviäkin koruja. Koruja voi kuitenkin hankkia ja lisätä asustukseen vähän kerrassaan. Vaihtoehtoja riittää myös niille, jotka eivät tahdo korun toimivan katseenvangitsijana.

Efva Attling

Monet Efva Attlingin skandinaavisen tyylikkäistä koruista sopivat sekä miehille että naisille, mutta merkillä on myös oma miesten mallistonsa. Koruihin on kaiverrettu englannin- ja latinankielisiä sanoja ja sanontoja, kuten ”Carpe Diem” tai ”Hope”. Osa riipuksista on ristin tai esimerkiksi rauhanmerkin muotoisia. Sormuksia on saatavilla tekstillisten lisäksi myös yksinkertaisen sileinä. Lisäksi tarjolla on rannekoruja, kelloja ja kalvosinnappeja sekä solmioneuloja.

Kalevala Koru

Kalevala Korun miesten mallistot on luotu kiehtovien, historiallisten tarinoiden ympärille. Kirsti Doukaksen suunnittelema moderni Ratsumies yhdistää mustaa nahkaa ja hopeaa. Mallistoon kuuluu tyylikäs kaulakoru ja nahkaranneke sekä kalvosinnapit. Jarno Räsäsen hopeaa ja nahkaa yhdistävään Tervas-korusarjaan kuuluu riipuksen lisäksi kaksi erilaista nahkaranneketta, pelkistetympi ja näyttävämpi versio.

Kalvosinnapit. (kuva: Kili CC-BY)

Kalvosinnapit. (kuva: Kili CC-BY)

Tony Granholmin suunnittelema Torin vasara 2.0 -mallisto on edellisiä astetta rohkeampi ja näyttävämpi valinta. Viikinkien ukkosenjumalaa symboloiva vasara on kuvattu kalvosinnappeihin, sormukseen, rannekoruun ja käätyyn. Koruja voi hankkia pronssisena, hopeisena tai kultaisena. Samannimisestä elokuvasta innoituksensa saaneeseen Rautaa rajan takaa -mallistoon kuuluu puolestaan jyhkeä pronssinen riipus ja rannekoru.

Lisäksi kalvosinnappeja ja solmioneuloja on saatavilla muutamassa muussakin Kalevala Korun mallistossa. Yksittäisiä miesten riipuksia ovat pronssisena tai hopeisena saatavilla oleva, mustassa nahkanauhassa roikkuva Ahti ja mustassa nauhassa riippuva hopeinen Korppi.

Thomas Sabo

Thomas Sabolla on näyttävä Rebel At Heart -mallisto, johon kuuluu muun muassa pääkallo- ja rauhanmerkkiaiheisia sormuksia, ranne-, kaula- ja korvakoruja sekä riipuksia ja kalvosinnappeja. Rockhenkisten korujen materiaalina on käytetty hopeaa ja nahkaa. Mallistossa on koruja sekä miehille että naisille niin pelkistetyissä kuin räväkissäkin värisävyissä.

Nimi- ja tunnistelaatat sekä korvakorut

Myös erilaiset nimi- ja tunnistelaattariipukset ovat suosittuja. Yksinkertaisiin tai koristeellisempiin hopealaattoihin voi kaiverruttaa haluamansa tekstin. Miesten timanttisista korvakoruista taasen on tullut suoranainen muoti-ilmiö. Rohkea valitsee esimerkiksi oksidoitua hopeaa olevat, kiiltävät, pääkallokuvioiset korvakorut, kun taas pelkistetympien korujen ystävä hankkii vaikkapa pienet, yksinkertaiset hopearenkaat.