Rannekorut

Rannekorut sopivat täydentämään muuta asustusta arjessa ja juhlassa. Nettikaupoissa on laaja valikoima eri materiaaleista valmistettuja rannekoruja, joiden joukosta on helppo löytää sopiva vaihtoehto tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

Rannekorujen materiaalit

Rannekoruja valmistetaan jalometalleista, kuten pronssista, hopeasta, kullasta, valkokullasta ja kullatusta hopeasta. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi emalisia, muovisia, nahkaisia ja teräksisiä vaihtoehtoja. Arvokkaampiin tilaisuuksiin sopivat loistavasti timanteilla tai muilla jalokivillä ja helmillä koristellut vaihtoehdot sekä erilaiset helminauhat. Myös kivikoristeiset rannekorut ovat kaunis ja näyttävä valinta. Sekä helmiä että kiviä on saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä – asun väriin soinnutettu rannekoru kruunaa kokonaisuuden!

Erilaiset ketjut

Huomaamattomampaa tai perinteisempää rannekorua hakeva löytää omansa eri paksuisten ketjujen valikoimasta. Ketjujen nimet kuvaavat niiden punontaan käytettyä mallia. Tavallisia  ovat esimerkiksi ankkuri-, Bismarck-, herne-, kuula- tai pallo-, käärme-, tiiliskivi-, Singapore- ja Venetsia-rannekorut. Jyhkeämmät, kestävät kuningasketjut ovat etenkin miesten suosiossa.

Kalevala Koru

Kalevala Korun rannekoruvalikoima on poikkeuksellisen laaja. Talon Sydän edustaa yksinkertaisia ketjuja, kun taas Setukaisten kääty on runsaampi vaihtoehto. Paksu Karhu perinteinen, mutta näyttävä rannekoru, Carmenissa hehkuu koristeena punainen granaatti. Sileä Elegant on ajaton ja joka asuun ja tilaisuuteen sopiva koru, ja Ratsumiehen kaltaiset nahkarannekkeet edustavat nuorekkaampaa ja modernimpaa muotoiluotetta. Tarjolla on myös runsaasti miehille suunnattuja vaihtoehtoja, kuten jyhkeä Torin vasara 2.0 ja punottu Väinö.

Pandoran rannekoru. (kuva: PageantUpdater CC-SA)

Pandoran rannekoru. (kuva: PageantUpdater CC-SA)

Nominationin Composable

Italialaiset Nomination-rannekorut ovat suosittuja varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Korusarjan ideana on antaa käyttäjän luoda omannäköisensä, uniikki koru, joka heijastaa kantajansa arvoja, persoonallisuutta ja mieltymyksiä. Composable-sarjan koru kootaan yksittäisistä, jousimekanismilla toisiinsa kytkeytyvistä palasista. Teräksisiä, erilaisin symbolein koristeltuja paloja on valittavana tuhansia erilaisia, ja uusia paloja suunnitellaan jatkuvasti. Palojen hinnat vaihtelevat materiaalin ja koristeiden mukaan. Nomination-ranneke on ihana lahjaidea, jota antaja voi täydentää pikkuhiljaa.

Snö of Sweden

Ruotsalainen Snö of Sweden on tunnettu kauniista, tyylikkäistä hopeakoruistaan, joita voi käyttää sellaisenaan tai runsaiksi röykkiöiksi yhdisteltynä. Tarjolla on esimerkiksi lukuisia värikkäitä, mutta myös hillittyjä ranneketjuja, joita koristavat makeanveden helmet ja puolijalokivet.

Thomas Sabon Charm Club

Itävaltalaisen Thomas Sabon ylellisen Charm Club -rannekorun idea on samantapainen kuin Nomination-rannekkeidenkin. Ohueen ketjuun kerätään roikkuvia riipuksia, joita on tarjolla uskomattoman laaja valikoima. Rannekorun voi rakentaa juuri omantyylisekseen: tyttömäiseksi hajuvesipulloineen, korkokenkineen ja sydämineen, merelliseksi delfiineineen, bikineineen ja palmuineen tai vaikkapa urheilulliseksi jalkapalloineen, lenkkareineen ja luistimineen. Mukava idea on koota rannekoru hää- tai huomenlahjaksi: riipusvalikoimassa on tarjolla esimerkiksi Just Married -sydän, häävaunut ja vihkisormus. Vaihtoehtoina on myös aakkosia tai esimerkiksi yksinkertaisempia helmiriipuksia. Riipusten hinnat vaihtelevat materiaalin ja koristeiden mukaan.

Cartierin Love Bracelet on nähty esimerkiksi Ruotsin prinsessa Madeleinella. (kuva: Reresse CC-SA)

Cartierin Love Bracelet on nähty esimerkiksi Ruotsin prinsessa Madeleinella. (kuva: Reresse CC-SA)