Riipukset

Riipukset ovat kaulakoruista ehkäpä klassisin, mutta kuitenkin vuodesta toiseen ajankohtainen vaihtoehto. Nettikauppojen laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle kukkarolle sopiva vaihtoehto.

Riipusten materiaalit

Riipuksia valmistetaan pääasiassa pronssista, hopeasta, kullasta ja valkokullasta sekä kullatusta hopeasta. Niitä on tarjolla timanteilla sekä muilla jalokivillä ja helmillä koristeltuina. Kivien värit vaihtelevat kaikissa sateenkaaren sävyissä, joten valintansa mukaan voi hankkia joko neutraalimman värisen tai vaikkapa räiskyvän punaisen korun. Hintahaarukka on monipuolisesta materiaalien käyttämisestä johtuen hyvin laaja.

Riipusten muodot ja koot

Riipusten muodot ja koot vaihtelevat. Valita voi esimerkiksi sydämen, pisaran tai ristin muotoisen riipuksen. Myös erilaiset geometriset muodot, eläinaiheet ja symbolit ovat suosittuja. Kameekorut ja ruusukkeen muotoiset riipukset taasen henkivät menneen ajan tunnelmaa. Medaljongin sisälle voi kätkeä rakkaimpansa tai vaikkapa lapsensa kuvan. Klassinen medaljonki on ovaalin muotoinen, mutta valita voi myös pyöreän tai sydämen muotoisen korun.

Meripihkasta valmistettuja riipuksia.

Meripihkasta valmistettuja riipuksia.

Kalevala Koru

Kalevala Korun mallistossa on runsaasti erilaisia jalometallisia riipuksia. Hannunvaakuna, Kalevankarhu ja Lintunen ovat esimerkkejä perinteisemmistä Kalevala-koruista, mutta vaihtoehtoja on myös nuorekkaampaan makuun. Plisén laskosmainen muoto ja pirskahteleva, jalokivikoristeinen Naisen ääni puhuttelevat varmasti nykysukupolviakin. Miehet löytävät tyylikkäitä riipuksia esimerkiksi Ratsumies- ja Rautaa rajan takaa -tuoteperheistä. Ristimallistossa on useita, sekä pelkistetympiä että näyttäviä, filigraani- ja timanttikoristeisia riipuksia.

Muurla Design Jewellery

Muurla Designin korumallistoon kuuluu useita tuoteperheitä. Chrystal-malliston pitkä kaulariipus on valmistettu muotoonpuristetuista lasihelmistä ja rhodium-pinnoitetusta teräksestä. Kaulakorussa on irrotettava lasiriipus. Saman malliston Chrystal Ball -kaulariipus yhdistää lasihelmiä hohtaviin kristallitimantteihin. Korussa olevan kristallipalloriipuksen voi halutessaan irrottaa ja esimerkiksi yhdistää toiseen koruun. Lasi-tuoteperheeseen kuuluu kirkkaista, soikeista helmistä valmistettu kaulariipus. Ruskea lasi -niminen, savunruskeista, hiotuista lasihelmistä tehty kaulariipus on astetta näyttävämpi valinta. World-kaulariipus on valmistettu mattalasihelmistä, ja siihen kuuluu irrotettava, maapalloa kuvaava korumetallipallo. Leather-sarjan kaulariipusta saa mustana tai valkoisena. Huomiota herättävät korut ovat yhdistelmä nahkaa ja terästä.